Saturday, February 23, 2013

LANGKAWI (part 2)

Amboi bukan main lama nak update
citer past 1 sila klik cnie...

LANGKAWI (part 1)

Lepas jer kenduri kawen tue..kiteorang terus balik ke homestay tuk mengemas...
Pastue terus bertolak ke jeti Kuala Kedah..
Sampai jer kat Jeti terkejut..
Ya Allah ramainyer orang. 
 Nasib baik sepupu Jasmin ade kawan yang jaga kaunter tiket..
So die booking trough tepon jer..
Tapi naik feri dapat la kul 6 ptg....
6 PETANG ok!!!!!
DUSHHHHH!!!!

Ok Fine..ferry lewat setengah jam...maknanya ferry jam 6.30 petang..

Masa dalam ferry, nasib baiklah Firas baik sangat..
Tak meragam langsung...
Mama dan Firas mengantuk terus tdo dalam ferry..
Sedar-sedar dah nak sampai...
Makaaihhh 1jam setengah baru sampai..
Lagi jauh dari Pulau Pangkor.

Sampai jer jam dah kul 8.30 malam.
kol orang yang sewa kete...die cakap dah lama tunggu..
hah die pon 1 drama...cari2 tak jumpe..
kita cari die..die cari kita..
sampaikan die siap bawa tag tulis nama Jasmin besar-besar..
Malu la beb..hihihihi...

Kete yang die bagi memang tip top..
kete Viva baru...serius memang baru siap ade sarung plastik lagi.
Owner bgtau baru sebln beli...hahhaha...
Besh woo....

Jasmin sewa kete dengan http://ez-carrental.blogspot.com/
disebabkan peak hour..so harga kete RM100 ok lah tue kan...

Sewa homestay kat Perdana Beach Resort..
Actually my cousin MBB group..so dapat la 1 malam rm50..
(TNB dah fully booked!!)
Tapi besh gler umah MBB nie..lengkap mcm umah sendiri...siap ade washine machine yang basuh dan siap keringkan lagi...
hahaha dasar pemalas nak bawa balik baju kotor..malam2 terus jer basuh dan keringkan...esok terus lipat..

Malam tue just makan jer..tak de aktiviti pon coz dah terlalu penat sangat kan.

Esoknya...kiteorang kuar dari rumah terus ke cable car..
waduhh cabaran lagi..
Penuh giloz orang. 
Beli tiket terus tengok kul 3.30pm baru masuk...
Tiket (with mycard) RM15 seorang k

Kiteorang decide jalan-jalan lagi..
Terus tuju Makam Mahsuri...

Pastue jalan-jalan cari makan..
ala gie jer warung-warung kat c2..banyak kan..
harga pon standard jer..

erm tepat jam 3 ptg terus g cable car..hihihi
Firas sangat suke k...pk die akan menangis tapi die soh mama die berdiri nak tengok ke bawah..
Ya Allah..wahai anak. sungguh berani kamu yerp!!

Malam tue pulak kiteorang g Pekan Kuah..borong time!!!
1st pergi Haji Ismail Group...
Borong coklat.. ngan pinggan mangkuk ckit...
Pastue haruslah ke Idaman Suri..
Ish kalau boleh semua nak borong la..
Tapi kete ku kecik..lagipon sapa yang nak angkat banyak-banyak barang nanti...
So, ader yangpejam-pejam kan jer la mata..
Dalam hati..Xper next time kene REPEAT!!

at cable car

percubaan yang tak jadi amik gambar 1 permandangan

at makam mahsuri

Eh!! Firas mane?

Perjalanan balik.

Esok nyer xder pape aktivity..just round-round pusing pekan kuah..
tapi seyes jalan banyak jammed la...
huhuhu..
Banyak tempat tak dapat pergi sebenarnya..
tak per akan ku repeat lagi...hihiihi..

oklah sampai cnie jer..bye....

No comments:

Post a Comment