Friday, September 14, 2012

Lil Firas: Majlis Aqiqah dan Rumah Terbuka

Salam semua...

Wow sekejap jer kan nak abis raya...
Last raya hari Ahad nie kan...
Open House still banyak lagi kene attend..

Aduihhh pas raya gamaknyer makin menjadi-jadi lak berat badan nie...CEssss
(baru nak kurus)

Ermm Kali nie Jasmin nak ceritakan sepanjang Majlis Aqiqah Firas dan Rumah terbuka kami...

Ameennn....

Korang bayangkan persiapan yang disediakan adalah tuk 400 orang makan,
Lauk Utama:
Nasi Beriyani,
3 ekor kambing, Means 2 ekor masak BUKHARI dan seekor tuk BBQ,
(Jasmin yang soh masak bukhari nie sebab mase Jasmin kawen Jasmin tak dapat pon rase even sedikit pon lauk kambing nie dan semestinyer Jasmin adalah peminat tegar daging KAMBING OK)
Ayam 30 ekor, 20 masak merah lagi 10 tue buat BBQ  jugak...

Tue tak termasuk lauk2 yang lain,
Laksa Johor, Steamboot, BBQ kambing dan ayam, karabu jantung pisang, kuih koci dan lain-lagi...yumyumyum
Sumer buat sendiri okey....dengan bantuan mak..
Boleh dikatakan memang meriah giler la....

Majlis start dalam kul 11 pagi tue..tuk Yassin dan Doa selamat bagi PEREMPUAN,
Pas Asar tuk orang Masjid dan pas Maghrib tuk dak TaHfiz...

Acara rumah terbuka start dalam Jam 2 petang sampaila ke tengah malam...

Memang ramai giler orang k sampaikan kalah majlis kawen tau gamaknyer..
Yang Jasmin suka adalah ramai jemputan yang hadir..ALHAMDULILLAH
dan program berjalan seperti yang dikehendaki...

Orang bace YASSIN, dier pon nak menyebok...

Golek-golek senang hati

Hah..kan dah gabra....tettt

Tukang gelakkan

Firas buat muka....ayoyoyo

Firas tgok per tue?

yeh...usap banyak-banyak cikit...

Hah..abis jendul kene air tepung...

Selepas tue....
 dan yang paling besh Jasmin dapat curi gambar Tok Aji tengah potong ayam tuk buat BBQ...
Hahahaha..
Ader gaya tak jadi orang kampung???

Mr. Hubby tengah potong ayam...


Apepon Jasmin ucapkan ribuan terima kasih kerana memeriahkan Majlis yang kami anjurkan...

Hati senang biler tengok lauk sumer licin ok...
Tinggal periuk jer..hahahha...

Esoknyer sumer pengsan termasuklah Firas...

Eh terlalu panjang lak entry nie..

Oklah bye...


No comments:

Post a Comment