Thursday, December 20, 2012

Trip Pangkor: Budget (part 1)

Waa....lame gila Jasmin tak update entry terbaru kan...
macam chipsmore lak..sejap ade sejap tak de...
Tak tahulah naper lah malas sangat nak bukak pc atau laptop..
senang citer mood kelautla....
Oppss dah melalut lak ke lain...
Ok kembali ke tajuk asal...
Maklumlah sejak musim cuti sekolah nie sumua orang nak bercuti kan..
(cett macam anak jasmin dah sekolah jer...lempang laju-laju)

Jasmin sekeluarga pon tak ketinggalan juga nak bercuti...
Mula-mula planning nak g Cherating...
(bigboss reject!!)

Pastue bigboss planning nak gie ke pulau-pulau...
Konon-kononnyer nak spend time ngan anak bini (katanyer!!)
oklah terus proceed nak try Pulau Pangkor...
Selama sebulan juga lah Jasmin amik masa research Pulau Pangkor tue...
(aceceh macam orang buat PHD gayenyer)
Opss memang kene buat budget..karang terover budget ader yang bermastautin kat Pulau kang
hihihi
BUDGET PERCUTIAN PULAU PANGKOR:
Hotel/Penginapan: RM190 x 2 malam
Perjalanan dari Muar ke Pangkor: RM200 (pergi balik)
Perbelanjaan semasa di Pangkor: RM400
So total sumer Jasmin budget dalam RM1000.
Alhamdulillah sepanjang kami di sana semua dalam budget.
Jasmin sekeluarga mula-mula bercadang nak stay kat chalet jer..konon-konon merasa gak duk tepi pantai selain harganyer jauh lebih murah tau...
Tapi apakan daya lewat sangat booking (Jasmin booking 2minggu awal dari tarikh bercuti tau)
Call sume hotel ngan chalet sume dah sold out...
waaa....sedih...
last-last esok dapat kol dari ejen percutian cakap ader hotel kosong...oklah terima jer.
Jasmin gunakan khidmat Pangkor Island Services...
Email: pangkorservices@yahoo.com
Nama orang yang incharge lak : En Khairul (017-5534674)
Memang cepat dan mudah...
Lepas deal (gune sms jer) Jasmin terus transfer duit dan dieorang akan terus antar surat (confirmation letter) menggunakan email. 
Sampai jer hotel Jasmin just tunjukkan jer kat email tersebut terus proceed.
JANGAN HILANGKAN NO REFERENCE bank tue tau..
PENTING!!!
packing barang dalam 1 beg jer....
oklah setakat nie sahaja...
nanti Jasmin bagi tips dan aktivity kami sekeluarga bersama anak kecil...
memang besh...

No comments:

Post a Comment