Thursday, December 27, 2012

Trip Pangkor: hari ke-3 dan Balik!!!! (Part 4)

Amboi panjang bebenor citer percutian nie...
sape-sape yang termiss leh klik kat bawah nie...
Part 1: Budget
Part 2: Perjalanan dan hari pertama di Pulau Pangkor
Part 3: Hari ke-2
Bangun pagi macam biasa...cuci muka terus la g bawah lobby tuk mengisi perut lak...
kali nie menu lain dari semalam la...ader nasi goreng, nugget, mee goreng, ish banyak pilihan la.
Firas macam biasa plain bubur ya sayang..
Pas makan salin baju terus la kite terjah swimmimg pool...hahaha
mandi sampai lebam ok.
Firas klu mandi kolam kanak-kanak cepat bosan..last2 si babah masukkan kat kolam dewasa...
(perhatian pastikan anak anda tahu basic berenang ok!!!)
tgok!!! mandi tak ingat dunia


babah!!!!
Pas mandi siap-siap kemas barang bagai...kenelah check out. Check out kul 12pm ya tuan-tuan dan puan-puan. Jangan lupe amik deposit RM100. (mase register ader kene tambahan Rm100)
Pastue letak beg kat penjuru hotel... kiteorang decide nak round-round pusing Pangkor...
suasana pagi dari bilik kami..cantikkan.
Kota Belanda

Asal kene angin pantai mesti tido


kenangan mase bercinta dulu pon gune topi penyu nie..hahaha


Tgok...tdo lagi...cesss...

minum ...

Smile!!!
Pastue kiteorang tengok la pekan Pangkor..Oklah not bad for me.
Ade maybank, ade pasar jual-jual barang and of course jual souvenir paling banyak..
hahahaha....
Around kul 3ptg, kiteorang pon balik hotel dan terus ke Jeti Pangkor tuk balik...
Pastikan jangan lupe tiket Feri tau....
Sesampai jer kat Jeti Pangkor, shooping makanan kering lak...
Serius..ikan bilis kat cnie memang fresh sangat-sangat...
Gambar kat bawah nie pulak Jasmin dapat kat lobby hotel ..so leh sharingkan perjalanan feri dari jeti ke Pulau Pangkor dan sebaliknyer.
Dari Jeti Marina Island ke Pangkor dan sebaliknyer

Dari Jeti Lumut ke Pulau Pangkor dan sebaliknyer
TIP yang Jasmin boleh bagi semasa travel ke Pulau Pangkor...
1. Sila servay dulu harga chalet dan hotel. Jangan lupe booking lagi-lagi time cuti sekolah. 
2. Jangan HILANGKAN tiket Feri dan simpan sebab tiket tue pergi dan balik.
3. Panduan jika ada anak kecik pastikan anak anda sudah dibiasakan dengan udara laut. Macam Jasmin hantar Firas g Swimming Pool. Nasib baik hubby gheti berenang so..leh ajarkan Firas berenang. Baby senang sangat nak ajar berenang maybe mase dalam perut kan baby berenang dalam air juga...(oppsss).
4. Perbezaan harga---jika di Teluk Bogak harga hotel dan chalet mahal tetapi makan kat sane standard harga makan kat kedai biasa..berbeza kat Teluk Nipah; chalet dan hotel yang murah tetapi makanan mahal gilozzz...
5. Sewa kenderaan adalah senang dicari. So, tak payah nak susah-susah cari dulu. Dari Jeti lagi dah banyak ulat-ulat tuk sewa kenderaan mereka. So fikirkan dengan tenang k.
6. TAWAR-MENAWAR adalah menjadi kewajipan di sini..so sila gunakan bahasa yang paling sopan sekali  tuk mendapatkan harga yang murah.
7. Happy Vocation!!!!!
daaa......

No comments:

Post a Comment